TIKA donirala tehničku opremu za Radio BIR

TIKA donirala tehničku opremu za Radio BIR

Sarajevo, 10. april 2014. (MINA) – U cilju poboljšanja tehničke opremljenosti, zamjene dotrajale opreme i unapređenja rada, RTV Islamske zajednice, “BIR” d.o.o. je pripremio projekat kojim je aplicirano kod TIKA-e., Turske državne agencije za međunarodnu saradnju i razvoj.

Nakon što je projekat dobio odobrenje i završena tenderska procedura, danas je u Kabinetu Reisu-l-uleme uručena navedena tehnička oprema za potrebe Radija “BIR”.

Primopredaja je obavljena u prisustvu Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića i Ministra ekonomije Republike Turske Nihata Zejbekija.

Primopredaji su prisustvovali i koordinator TIKa-e za BiH dr. Zulkuf Oruč, ambasador Republike Turske u BiH Ahmet Yildiz s grupom turskih parlamentaraca i privrednika i direktor RTV IZ “BIR” Remzija Pitić.

Vrijednost pomenutog projekta je oko 40.000,00 KM .

Reisu-l-ulema je zahvalio turskom ministru Zejbekiju na pomoći koju Turska pruža BiH, zatim Diyanetu na direktnoj pomoći Islamskoj zajednici i TIKA-i na pomoći u obnovi džamija i drugih objekata. Posebno je zahvalio na današnjoj donaciji Radiju BiR koja će značiti veliki iskorak u daljem unapređenju ovog mladog Radija Islamske zajednice.

Reisu-l-ulema je putem ministra uputio premijeru Erdoganu selame i čestitke na izbornoj pobjedi.