Svakom čovjeku određeno je da svakog dana u kojem Sunce izađe podijeli sadaku. Ashabi rekoše: Allahov Poslaniče, odakle nama da udjeljujemo sadaku!? Poslanik odgovori: Zaista je puno dženetskih vrata; tesbih, tekbir, tahmid, naređivanje dobra i odvraćanje od zla, uklanjanje prepreka s puta, urazumiti gluha, uputiti slijepa, ispuniti potrebu potrebitom, žurno utješiti ucviljenog i žalosnog i čvrsto stati uz potlačenog. Sve je to sadaka od tebe za tebe.
(Ibn Hibban)

Treća Mektebska akademija

Treća Mektebska akademija

Treća po redu Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održana je u nedjelju 13. maja 2018. godine u Domu kulture u džematu Atmačići. Polaznicima mektebske nastave uručene su pohvalnice za uspješnu završenu mektebsku godinu.

Za sve prisutne, svoje roditelje, imame i muallime, te aktiviste Islamske zajednice, polaznici mektebske nastave izveli su prigodne recitale i igrokaze. Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić istaknuo je da Mektebska kademija postaje tradicionalna i da će se, ako Bog da, i u budućnosti organizirati povodom završetka mektebske godine.

“Na ovakav način, okupljanjem djece i njihovih roditelja, zaokružujemo mektebsku nastavnu godinu u kojoj smo na mektebskim takmičenjima pokazali solidne rezultate. Na takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog, među 23 medžlisa zauzeli smo solidno 12. mjesto, što je napredak u odnosu na raniji period. Naravno, može još toga popravljati i unapređivati i to nam je cilj za naredni period. Za nastup na Mektebskoj akademiji posebno pohvaljujem izvođače prigodnih igrokaza, što je pravo osvježenje i prijatno iznenađenje. Naravno, pohvale idu svim našim takmičarima i njihovim muallimima i muallimi,” kazao je Samir ef. Camić.

Inače, mektebsku nastavu organizovanu u četiri džematska mekteba u općini Ugljevik te u Mektebskom centru u Bijeljini, redovno je pohađalo oko 200 djece sa područja MIZ Bijeljina.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh