Treća Mektebska akademija

Treća Mektebska akademija

Treća po redu Mektebska akademija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održana je u nedjelju 13. maja 2018. godine u Domu kulture u džematu Atmačići. Polaznicima mektebske nastave uručene su pohvalnice za uspješnu završenu mektebsku godinu.

Za sve prisutne, svoje roditelje, imame i muallime, te aktiviste Islamske zajednice, polaznici mektebske nastave izveli su prigodne recitale i igrokaze. Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić istaknuo je da Mektebska kademija postaje tradicionalna i da će se, ako Bog da, i u budućnosti organizirati povodom završetka mektebske godine.

“Na ovakav način, okupljanjem djece i njihovih roditelja, zaokružujemo mektebsku nastavnu godinu u kojoj smo na mektebskim takmičenjima pokazali solidne rezultate. Na takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog, među 23 medžlisa zauzeli smo solidno 12. mjesto, što je napredak u odnosu na raniji period. Naravno, može još toga popravljati i unapređivati i to nam je cilj za naredni period. Za nastup na Mektebskoj akademiji posebno pohvaljujem izvođače prigodnih igrokaza, što je pravo osvježenje i prijatno iznenađenje. Naravno, pohvale idu svim našim takmičarima i njihovim muallimima i muallimi,” kazao je Samir ef. Camić.

Inače, mektebsku nastavu organizovanu u četiri džematska mekteba u općini Ugljevik te u Mektebskom centru u Bijeljini, redovno je pohađalo oko 200 djece sa područja MIZ Bijeljina.