Tuzla: Otvoren TELTS 2016

Tuzla: Otvoren TELTS 2016

Seminar za profesore engleskog jezika iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja svečano je otvoren 20. juna u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Seminar organiziraju Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Muftijstvo tuzlansko i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, a partneri su Pedagoški zavod TK, Tuzla English Language Teachers Association i Behram-begova medresa.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić, politički savjetnik za ljudska prava u Američkoj ambasadi Bryan Wockley, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović, profesori Univerziteta u Tuzli, te profesori i nastavnici engleskog jezika, učesnici ovog seminara.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović pohvalio je profesore engleskog jezika zbog njihove spremnosti da se dodatno osposobe i pruže više svojim učenicima. Muftija Fazlović se zahvalio Američkoj ambasadi  na podršci koju pruža ovom projektu već sedam godina.

G. Wockley je prenio pozdrave američke ambasadorice u Bosni i Hercegovini NJ.E. Maureen Cormack, te izrazio zadovoljstvo što Ambasada ima priliku da sarađuje na ovom projektu s Islamskom zajednicom. Ovaj program pruža sjajne mogućnosti u Bosni i Hercegovini i on je izrazio nadu da će se uspješno održavati i u narednom periodu.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović kazao je kako je ovaj seminar projekat koji unapređuje kompetencije profesora, ali i pruža priliku za druženje i stvaranje trajnih prijateljstava.

TELTS 2016 (TUZLA ENGLISH LANGUAGE TEACHING SEMINAR 2016) je trodnevni obrazovni seminar za ukupno 90 profesora engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama iz 30 gradova s područja cijele Bosne i Hercegovine i iz Srbije.