U džematu Srednja Trnova obilježena Nova 1432. Hidžretska godina

U džematu Srednja Trnova obilježena Nova 1432. Hidžretska godina

U ponedjeljak 06.12.2010. godine u džamiji u Srednjoj Trnovi, poslije jacije-namaza, prigodnim programom obilježena je Nova 1432. hidžretska godina. Organizatori ove svečanosti bili su džemat Srednja Trnova na čelu sa imamom Mujagom ef. Cifrićem.

Svečanosti su pored mnogobrojnih vjernika prisustvovali i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić, imam džemata Janjari Damir ef. Čokić i imam u Atmačićima Irfan ef. Grabčanović.

Prigodan Vazi-nasihat održao je Samir ef. Camić istakavši značaj i važnost Hidžre u historiji Islama te prisutne podsjetio na obavezu upućivanja na dobro i odvraćanje od zla koja je garant svjetlije budućnosti te sreće na obadva svijeta.

Učenjem ilahija i odlomaka Mevluda svečanost su uljepšali hor džemata Srednja Trnova i imami MIZ-e Bijeljina, dok je zajedničku dovu na kraju svečanosti proučio Irfan ef. Grabčanović.
Nakon svečanosti podijeljeni su paketići za svu prisutnu djecu, a nakon toga ispred džemije prisutnima se predstavila folklorna grupa džemata Srednja Trnova sa dvije koreografije koje je sa omladinom pripremila muallima Alma Cifrić.
Uz oduševljenjen prisutnih svečanost se završila novogodišnjim vatrometom.