U petak će se održati treći Sarajevo halal forum 2014.

U petak će se održati treći Sarajevo halal forum 2014.

Treći Sarajevo halal forum 2014. biti će održan u petak 26. septembra 2014. godine u prostorijama Gazi Husrev-begove biblioteke, sa početkom u 9.00 sati.

Treću godinu zaredom Agencija za certificiranje halal kvalitete organizira Halal forum u Sarajevu sa namjerom da se domaća i međunarodna javnost upozna sa aktuelnim kretanjima unutar halal industrije. Shodno svojoj pozicioniranosti, ovaj Forum je u najvećoj mjeri posvećen temama koje imaju određene implikacije na halal u regiji jugoistočne Evrope.

Forum nastavlja tradiciju okupljanja eminentnih stručnjaka i predstavnika vodećih svjetskih halal institucija. Veliko nam je zadovoljstvo što je Forum privukao mlade istraživače iz BiH i zemalja okruženja, tako da smo odlučili predstaviti na Forumu rezultate njihovog rada.

Forumu će prisustvovati najviši predstavnici Islamske zajednice, ambasada, nadležnih državnih institucija, predstavnici halal certificiranih kompanija, mediji i drugi pozvani gosti.

Učešće na Forumu je besplatno, a svi koji su zainteresirani trebaju se blagovremeno registrirati. Obrazac za prijavu moguće je preuzeti sa internet stranice Agencije www.halal.ba, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Program Halal foruma možete skinuti na ovdje.