Uskoro izrada fasade na džamiji Ahmed-bega Salihbegovića

Uskoro izrada fasade na džamiji Ahmed-bega Salihbegovića

Prateća služba Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina ovoga vikenda dovezla je materijal potreban za izradu fasade na džamiji Ahmed-bega Salihbegovića u Bijeljini, koja počinje ovih dana. Novčana sredstva potrebna za ovaj projekat obezbijedio je naš vakif, hadži Sulejman Dragić, Bijeljinac koji trenutno živi u inostranstvu. Da ga Allah Uzvišeni nagradi.

Ahmed-bega Salihbegovića džamija je u završnoj fazi obnove, a sve dosadašnje radova finansirala je grupa Bijeljinaca koji žive i rade u inostranstvu. Od završnih zanatskih radova urađene su instalacije za vodu, električnu energiju i grijanje. Proljetos je, zahvaljujući donaciji Damira Čauševića, koji živi i radi u Beču, urađeno gletovanje i krečenje unutrašnjosti džamije, a ovoga ljeta, elhamdulillah, radi se fasada.

Fasada će se raditi sistemom “Baumit”, a sav potrebni materijal nabavljen je u firmi “Energoterm” Janja, koja je dala najbolju ponudu. Inače, neovisno o poslovnoj saradnji, “Energoterm” vrlo često finansijski podržava aktivnosti vjersko-prosvjetne službe našeg medžlisa.