VAKUFSKO POLJOPRIVREDNO DOBRO MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA – ŽETVA JEČMA I PŠENICE 2023.

VAKUFSKO POLJOPRIVREDNO DOBRO MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE BIJELJINA – ŽETVA JEČMA I PŠENICE 2023.

Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina završilo je još jednu, devetu po redu, žetvu ječma i pšenice. Ovogodišnja žetva po svemu je specifična u negativnom pogledu, ali su rezultati zadovoljavajući, elhamdulillah. Sjetva u jesen 2022. te prihrana u proljeće 2023. bile su izuzetno skupe jer su vještačka đubriva bila skuplja za tri do četiri puta od cijena godinu ranije, uz poskupljenje goriva, sjemena i zaštite. Otkupna cijena posebna je priča i više je nego mizerna.

Uprkos svemu, uz Allahovu milost i našu vrijednu ekipu, postigli smo prosječan prinos od preko 5 tona po hektaru, te izuzetan kvalitet obzirom na kišnu godinu i bolesti koje su generalno pokvarile i prinose i kvalitet ječma i pšenice na većini poljoprivrednih imanja u Semberiji. Konačni rezultati omogućavaju nam siguran ulazak u jesenju žetvu kukuruza nakon čega slijedi sjetva ječma i pšenice za sezonu 2023/2024, deseta po redu, što je dokaz opstojnosti i kvalitetnog, dobro organizovanog rada.

Na čelu sa Amirom Bajrićem, Amel, Dino, Šeha, Emir i Adi, uz medijsko praćenje našeg Mukija, a uz podršku našeg glavnog imama Samir efendije i imama Mirsad efendije te ostalih zaposlenih, ovaj važan i berićetli posao priveli su kraju. Nezamjenljivu pomoć i podršku u poljoprivrednim radovima, uz garanciju za servis i ispravnost mašinskog parka, te brze intervencije na terenu, daje nam automehaničarska firma “Auto i Agro”, vlasnika Avde Bišanovića, 065/959-372.