XI takmičenje u hifzu Kur'an-i kerima u Bosni i Hercegovini

XI takmičenje u hifzu Kur'an-i kerima u Bosni i Hercegovini

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini obavještava javnost da će se XI takmičenje u hifzu Kur'an-i kerima u Bosni i Hercegovini održati 15. i 16. oktobra 2016. godine u Velikoj konferencijskoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Takmičenje organiziraju Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana“ Sarajevo u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i kerima iz Džedde, u sljedećim kategorijama:

I – hifz cijelog Kur'ana sa komentarom sure El-Bekare

II – hifz cijelog Kur'ana

III – hifz 15 džuzova (ili 10 krugova)

IV – hifz 5 džuzova (ili 4 kruga)

U takmičenju će učestvovati 59 prijavljena takmičara.

Otvaranje manifestacije je u subotu, 15. oktobra 2016. godine u 9,00 sati, nakon čega slijedi takmičenje u IV i III kategoriji.

U nedjelju od 9,00 sati počinje takmičenje u II i I kategoriji.

Dodjela priznanja i nagrada, promocija novih hafiza koji su u protekloj hidžretskoj godini, pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH, položili hifz, te zatvaranje manifestacije planirano je u nedjelju, 16. oktobra 2016. godine sa početkom u 18,30 sati.

U povodu zatvaranja XI takmičenja, posebnim obraćanjem i porukom obratit će se vrhovni poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović, a svečanosti zatvaranja manifestacije očekuje se prisustvo predstavnika diplomatskog kora muslimanskih zemalja, kao i Nj.E.  ambasador Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullah M. Mominah.

„Pozivamo zainteresirane da prisustvuju XI takmičenju u hifzu Kur'an-i kerima i na taj način pruže podršku svim takmičarima“, poručili su organizatori takmičenja.

Program ovogodišnjeg takmičenja možete pronaći ovdje.