XIX Turnir u malom nogometu Čelić 2008

XIX Turnir u malom nogometu Čelić 2008

DOO Čelićanka iz Čelića prva, Mirakl iz Bijeljine drugi, Cafe bar HUGO iz Koraja treći.

U subotu 31.05.2008.g. završen je XIX turnir u malom nogometu u povodu Privredne manifestacije „Dani jagodastog voća BIH” Čelić 2008. godine.

U polufinalu, Cafe bar Hugo je poražen od Čelićanke, a STR Čaršija iz Vražica od Mirakla iz Bijeljine.
U susretu za treće mjesto, Cafe bar HUGO je u naj zanimljivijoj utakmici turnira savladao STR Čaršiju iz Vražića 5-4. Ekipa iz Vražića je na poluvremenu vodila 4-3, da bi momci iz Koraja u dugom dijelu susreta preokrenuli rezultat u svoju korist, i na kraju slavili sa 5-4, i tako osvojili treće mjesto. Finalna utakmica je donijela takođe dobar fudbal, u kojoj je slavila ekipa Čelićanke 4-2.
„Zadovoljni smo osvojenim drugim mjestom, imajući u vidu da turnir u Čeliću sve više privlači kvalitetnije malonogometne ekipe iz BiH. Izgubili smo finale rezultatom 4-2, ali nam osvojeni pehar za drugo mjesto i priznanje daju podstrek za bolji i kvalitetniji rad. Pred nama igračima Mirakla je cijela ljetna sezone u kojoj se nadamo da ćemo, ako Bog da, uspjeti napraviti još dobrih rezultata”, izjavio je kapiten Muhamed Sajtanović-Mačak.

Najboljima su pripale novčane nagrade, diplome i pehari.
Organizator turnira je pored nagrada za najbolje ekipe, obezbijedio i nagrade za najboilje pojedince turnira, strijelca, igrača i golmana.
Sudije na ovom turniru su bili, Ketanović Emin iz Koraja i Ribić Admir iz Vražića.