XV mektebski nogometni turnir MIZ Bijeljina

XV mektebski nogometni turnir MIZ Bijeljina

Piše: Damir ef. Čokić, imam Hadži Džanine džamije u Janjarima…

Ekipa mekteba Janjari pobjednik je XV mektebskog fudbalskog/nogometnog turnira MIZ Bijeljina, održanog u nedjelju 7. maja 2017. godine u džematu Janjari. Na regionalnom turniru održanom u Bijeljini, u subotu 13. maja 2017., ekipa Janjara zauzela je drugo mjesto i predstavljat će naš medžlis na takmičenju na nivou Muftijstva tuzlanskog.

Na mektebskom turniru u Janjarima, drugoplasirana je ekipa mekteba Glinje, a treće mjesto osvojili su fudbaleri mekteba Srednja Trnova. Četvrto mjesto zauzeo je mekteb Atmačići dok su fudbaleri Mektebskog centra iz Bijeljine na posljednjem, petom mjestu. Priznanja predstavnicima prve tri ekipe dodijelio je glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić. Takmičenje je održano u sportskom duhu, onako kako i dolikuje polaznicima mektebske nastave.

Čistoća je pola vjere

Sportski susreti u Janjarima imali su još jednu, dodatnu dimenziju. U okviru omladinske ekološke akcije, pod sloganom “Čistoća je pola vjere”, mladi sportisti očistili su ulice, sokake i napuštene avlije u Janjarima. Da ih Allah, dž.š., nagradi svojom milošću.