Zajednički iftari MIZ Bijeljina

Zajednički iftari MIZ Bijeljina

Zajednički iftari u Mektebskom centru u Bijeljini već nekoliko godina uljepšavaju ramazanske dane koji sa sobom nose posebne vrijednosti i neizmjernu Allahovu milost. Iftarima redovno prisustvovuju članovi Islamske zajednice, članovi omladinskih sekcija, džematlije, kao i gosti iz drugih džemata.

Ramazanski iftari su dio šireg projekta unapređenja rada sa mladima i čuvanja autentične bosanske kuhinje. Ovaj projekat već godinama implementiraju članovi i aktivisti Mektebskog centra u Bijeljini. Od začetka ove ideje, nijet je da se, saradnjom sa donatorskim organizacijama i pojedincima, organiziraju iftari s ciljem promoviranja posta i iftara kao ramazanskih ibadeta sa posebnim osvrtom na ulogu djece i omladine.

Donatori obezbijede novac potreban za organizaciju iftara, a djeca i mladi pripremaju svu potrebnu hranu i piće, a potom pod nadzorom svojih muallima organiziraju cjelokupan iftar u Mektebskom centru. Prikupljeni novac ide u fond za edukaciju djece i mladih, organiziranje prigodnih ekskurzija u Domovini i inostranstvu. I ovog ramazana nastavljamo sa istom praksom.

Svi oni koji žele podržati rad naših mladih te u našem Mektebskom centru organizirati iftar mogu se javiti na jedan od brojeva telefona: 061/895181 ili 062/459000.