Zajednički omladinski iftar

Zajednički omladinski iftar

Prvi zajednički iftar ramazana 2014. godine ili 1435 h.g. u Bijeljini, upriličen je u petak 4. jula u prostorijama Mektebskog centra kod Gradskog parka u našem gradu. Već treću godinu zaredom, organizatori su bili humanitarna organizacija “Mercy USA” u saradnji sa MDD “Merhamet”, a domaćin Medžlis Islamske zajednice Bijeljina. Oko šezdeset mladih članova sekcija MIZ Bijeljina, sa svojim imamima, te predstavnicima Udruženja “Povratak” Bijeljina bili su na ovom iftaru i osjetili radost još jednog ramazanskog druženja.
Gasan Husni, predstavnik humanitarne organizacije “Mercy USA” za BiH, kazao je da se i ove godine nastavljaju dobra saradnja i tradicija u organiziranju humanitarne pomoći, ali i prigodnih ramazanskih iftara. “Lijepo je doći u Bijeljinu gdje imamo mnogo prijatelja. Najsretniji sam kada vidim ove mlade ljude ovako okupljene u ramazanskim ibadetima,” kazao je gospodin Husni.
Inače, Gasan Husni je Palestinac rođen u Libanu. U naše krajeve došao je, prema vlastitim riječima, kao student daleke 1986. godine i ovdje ostao, preživjevši i agresiju na BiH. Ovaj bosanskohercegovački zet je ljekar, specijalista za kožne bolesti. Sa porodicom živi u Tuzli, a humanitarni rad je njegova dugogodišnja preokupacija i, kako kaže, dug prema bosanskohercegovačkom narodu.