Završen Kurs islama za srednjoškolce u medžlisima Zvornik, Bijeljina, Janja, Vlasenica i Bratunac 

Završen Kurs islama za srednjoškolce u medžlisima Zvornik, Bijeljina, Janja, Vlasenica i Bratunac 

Muftijstvo tuzlansko je tokom septembra, oktobra i novembra 2022. godine, u saradnji s medžlisima Zvornik, Bijeljina, Janja, Vlasenica i Bratunac, realiziralo Kurs islama za srednjoškolce iz ovih medžlisa. Cilj ovog edukativnog programa je unaprjeđenje znanja polaznika kursa iz oblasti islamistike, književnosti, historije Bosne i Hercegovine i kulture Bošnjaka.

Projekt se već nekoliko godina realizira u medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog te je ranije organiziran za srednjoškolce u medžlisima Odžak, Modriča, Čelić, Gornja Tuzla, Gračanica, Srebrenik, Bijeljina, Janja, Puračić, Teočak, Orašje, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica i Kladanj.

Predavanja na ovom ciklusu održali su dr. Ahmed Hatunić, dr. Mevludin Hasanović, dr. Mirsad Arnautalić, mr. Admir Muratović, mr. Nedim Alić, mr. Bekir Šabić, Damir Peštalić, Valdet Peštalić, hafiz Nedžad Vehabović i Hamdija Islamović.

Teme o kojima su mladima govorili predavači bile su: Namaz – svakodnevna i cjeloživotna obaveza, Principi proaktivnog djelovanja mladih u džematu/društvenoj sredini, Knjiga kao izvor znanja bez alternative, Savremena Bošnjačka književnost, Hanefijski mezheb, Muhammed, a.s., savršeni uzor u vjeri i moralu, Moral i aktivizam mladih u svjetlu Kur'ana, a.š., i sunneta, Memorijalizacija genocida nad Bošnjacima i Ovisnost o internetu.